Links

Hubblesite (www.hubblesite.org)

Se de fantastiske billeder af universet, taget med Hubble-teleskopet. De gængse teleskoper er placeret på jorden, men uanset kvaliteten af linserne og brug af avanceret computerteknik er jordens atmosfære en hindring for at tage detaljerede billeder af fænomener langt ude i universet. Hubble-teleskopet blev derfor bygget som en ubemandet rumstation, der blev sendt ud i kredsløb omkring jorden, hvorved udsynet langt ud i universet udenfor jordens atmosfære blev muligt. Se under ’Gallery’ på linket - og bliv forbløffet over skønheden og storheden i disse billeder.

Hubble stjerne - Schjølin Art Hubble stjernetåge - Schjølin Art

 
Hans Carlsen
(www.hcgalleri.dk)

Se en dansk airbrush-kunstner, Hans Carlsen, som har hjulpet mig lidt på vej med airbrush-teknikken. Hans motiver er erotiske og visse af dem også iblandet surrealisme, en motivkreds der er langt fra det jeg selv vil anvende airbrush til – men hans teknik er uforlignelig, og viser hvor langt man kan nå med primær anvendelse af airbrush på et lærred.

Hans Carlsen airbrush maleri - Schjølin Art

Daniel Goldenberg (www.danielgoldenberg.dk)

Se en enestående og upåagtet dansk maler, som jeg har gået til undervisning hos, Daniel Goldenberg. Daniel Goldenberg har en fremragende teknik i sine oliemalerier, og han er en fin repræsentant for den nye bølge af konkrete billedkunstnere, der i deres motivvalg tager udgangspunkt i objekter fra den virkelige verden. Han er en mester til at male skyer og himle, og supernaturalistiske oblekter som frugter, svaner og bybilleder.

Hubble stjerne - Schjølin Art Hubble stjernetåge - Schjølin Art

 

Maja Lisa Engelhardt - en monografi (http://www.saxo.com/item/20665)

Se den danske kunstner Maja Lisa Engelhardt malerier i hovedværket der er skrevet om hendes kunst, bogen kan varmt anbefales da den tekst- og billedmæssigt er på et højt kvalitetsniveau. Maja Lisa Engelhardt har desværre ikke en selvstændig hjemmeside. Hendes malerier var det skub, der fik mig til at gå i gang med at male for alvor, og hendes maleteknik og motivvalg er stadig en uendelig inspirationskilde. Det er abstrakt kunst med dybde, der udstråler vildskab og ro i en sjælden kombinaion.

Valid XHTML 1.0 Strict