Artikler

Om kunstmesser

Jeg har læst nogle uhyrlige indlæg i Kunstavisen hvor kunstmesserne fremstilles som ’fingermaling for voksne’, og hvor messerne fremstilles som til mere skade end gavn. Hvis man ikke bryder sig om det man ser på disse kunstmesser kan man jo lade være med at deltage i dem. Alle skal jo ikke kunde lide alt – det er vel særlig tydeligt indenfor kunst, hvor yderpunkterne er, at det den ene elsker hader den anden.

Der er naturligvis masser af ligegyldig kunst, også på disse kunstmesser, og også kunst der ville have gavn af at blive vurderet mere selvkritisk af udøveren. Men det er jo en enestående mulighed for at komme i dialog med mange forskellige mennesker om hvorfor kunst overhovedet er interessant, hvad man vil med det, og hvad man ikke vil med det. En dialog om kunst kan jo være meget mere givende, end det kunst der hænger i messestanden.

 

Og for den opmærksomme og åbne personlighed er der masser af guldkorn på kunstmesserne – og fine spirer til den kunst der er på vej frem, også på vej ind på de dyre gallerier og op i kunstparnassets elfenbenstårn.

Jeg har selv deltaget i en enkelt kunstmesse, Kunstmesserne.dk, og det var på mange måder en rædselsfuld oplevelse. Kunstmessen var tænkt som en givtig sammenstilling af boligmesse og kunstmesse, men det var i praksis en rædsom sammenstilling af firmaer der solgte tagrender, køkkenelementer og spabade - og stande med brozefigurer og malerier. Ingen solge ret meget over de omkostninger de havde på standleje, transport og opholdsomkostninger, for de fleste var det en ren underskudsforretning. Kunstmesserne.dk har heldigvis forladt dette koncept, og sammenstiller nu i stedet boligindretning og kunst, hvilket klæder hinanden bedre.

< Tilbage til oversigt over artikler

Valid XHTML 1.0 Strict